Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Návštěva divadla Tisk E-mail
Napsal Mgr. Martina Klementová   

V pondělí 7. listopadu navštívili žáci 6. třídy divadelní představení v sále MKD Mělník, které proběhlo jako součást XI. ročníku přehlídky: Divadelní večery Vladimíra Dědka.

Název hry: LIBUSHE - zpěvohra na motivy Starých pověstí českých. Vrátíte se s námi o několik století nazpět do života našich předků. Seznámíte se s Libushí, Tetou, Kazi, chrabrým Bivojem a Kancem šlechtického původu, bojovnými Amazonkami a spoustou dalších postav. Jejich život byl provázen hudbou, zpěvem a tancem? Historickou autenticitu ovšem nezaručujeme.

Hraje Nové divadlo Mělník, kde také učinkují žáci naší školy.

Dne 7. 11. 2011 jsme s žáky 6. třídy ZŠ Mšeno navštívili divadelní premiéru muzikálu Libushe. Toto představení nastudoval ochotnický spolek s názvem Nové divadlo Mělník. Do tohoto souboru patří i žáci naší školy, kteří v podařeném muzikálu také vystupovali: Clara Najmanová, Eliška Sobotková, Bára Guttenbergová, Pavlína Pavlíková, Brigita Klementová, Zdeňka Prchlá, Dominika Kejhová, Viktorie Egrtová, Anna Veselá, Lukáš Zabilánský. Tato premiéra muzikálu Libushe měla velký ohlas, díky vtipnému veršovanému textu, krásným melodiím a hlavně díky dětským i dospělým hercům, kteří se svých rolí zmocnili jako profesionálové. Velkou odměnou za krásné představení je zpráva od České televize, která by ráda muzikál natočila a vysílala ho na ČT2 v rámci divadelních představení. Za ochotnický spolek i za ZŠ Mšeno všem účinkujícím děkuji.

Mgr. Martina Klementová

Aktualizováno ( Čtvrtek, 24 listopad 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5038685
designed by www.madeyourweb.com