Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Výlet 2. tř.: Zámek v Lobči Tisk E-mail
Napsal Mgr. Jaroslava Matúšková   

VÝLET DO LOBČE

V úterý 21.6. se druháčci ze Mšena vydali na dobrodružný výlet.
Vyjeli jsme odpoledne vlakem do Vrátna a pak jsme šli do Lobče.
S radostí jsme přijali pozvání od paní Z. Pavlík-Šimonkové na přespání na zámku.
Hned na nádraží na nás čekala tajemná truhla, ve které byl plánek a prosba rytíře a princezny o vysvobození.
A tak jsme se pustili do práce. Rozdělili jsme se na dvě skupiny a soutěžili mezi sebou. Běhali jsme v parku po číslech, předháněli se s míčem na napnutém prostěradle. Také jsme sbírali víčka v trávě a lepili je tavnou pistolí do 2 dlouhých hadů. Nejtěžší ale bylo předávání si mokrého mýdla, to nás opravdu potrápilo. Za každý splněný úkol jsme získali část textu – zaklínadla a vlepili ho do plánku.
Čas nám zbyl i na hry s míčem na hřišti.
Po všech soutěžích nám pořádně vyhládlo. Naštěstí přispěchali na pomoc další dospěláci, kteří pomohli s rozděláním ohně a napichováním buřtů a ve chvilce jsme měli upečenou večeři. Největší gurmáni si opekli ještě i chleba.
Najednou se začalo stmívat, plánek byl dolepený, žaludky plné, nejvyšší čas na osvobozující zaříkadlo. Třikrát jsme před vykotlaným stromem odříkali kouzelné zaříkadlo a najednou ze stromu vystoupil rytíř s princeznou. V ruce měli velikou truhlu plnou sladkostí jako odměnu za vysvobození.
Pak už nás čekala jenom stezka odvahy po svíčkách v parku a cesta do zámku.
Tam jsme si připadali jako rytíři a princezny z kouzelného stromu. Vlezli jsme do připravených postýlek a ve chvilce usnuli.
Druhý den jsme dostali výbornou snídani – koblihy a rohlíky s máslem a se sýrem a vyrazili jsme na šipkovanou po Lobči. Po splnění všech úkolů jsme si doběhli pro batůžky a pochodovali do Vrátna na vlak. Tentokrát jsme i trochu zmokli, ale pláštěnky nás ochránily.
Domů jsme dojeli unavení, ale spokojení.
Velké poděkování patří paní Z. Pavlík – Šimonkové nejen za sponzorování celé akce,ale i za pomoc při soutěžích. Děkujeme i rodičům z Lobče, kteří nám pomáhali a paní Miřátské za sladkosti pro děti.

 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

skola_kvet2.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5061122
designed by www.madeyourweb.com