Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

eTwinning - My city Tisk E-mail
Napsal Mgr. Zdenek Dvořák   

eTwinningCo je to eTwinning?

Aktivita eTwinning („e“ jako elektronické, evropské a „twinning“ jako párování, síťování) je zaměřena na podporu spolupráce žáků i učitelů mateřských, základních a středních škol v rámci Evropské unie. eTwinning lze charakterizovat jako projekt, ve kterém dvě více škol z různých zemí realizují vzdělávací aktivitu na dálku – prostřednictvím informačních a komunikačních technologií.
Práce na eTwinningovém projektu může být pro učitele i žáky velmi cennou zkušeností.

eTwinningeTwinning je službou, která tvoří rámec pro mezinárodní spolupráci škol, které mohou jednoduchým způsobem navazovat partnerství a realizovat takovou aktivitu (mezinárodní vzdělávací projekt), kterou ony považují za užitečnou, kde si samy určí začátek a konec spolupráce s partnerskými školami.

V úvodu února jsem navázal kontakt s několika školami v Evropě (Slovensko, Rumunsko, Portugalsko, ...) a pracujeme na spuštění projektu mezi školami k výměně informací o našich životech (Můj domov, moje škola, moje rodina, aktivity/volný čas, zvířata, jídlo ...) s názvem My city. Žáci ve věku 9 až 11 let si budou psát s partnery se zapojených škol o své práci ve škole, mluvit o životě apod.

Aktualizováno ( Středa, 09 únor 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5056556
designed by www.madeyourweb.com