Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Besedy 27. - 28.1. - Prevence Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Nečasová   

Ve dnech 27. - 28. ledna byly na naší škole realizovány interaktivní besedy pro žáky II. stupně v rámci programu primární prevence rizikového chování dětí.
Již několik let pravidelně vede tento program lektorka PaedDr. Zdena Kašparová, která se zabývá problematikou primární protidrogové prevence, tvorbou pozitivního sociálního klimatu ve škole a dále problematikou rizikového chování.
V rámci několika hodinového interaktivního programu se žáci 6. - 8. ročníků seznámili s riziky a důsledky zneužívání alkoholu a cigaret, energetických nápojů, získali základní informace o návykových látkách, jejich účincích a důsledcích. Každá z besed byla doplněna videozáznamy, diskusí, odpověďmi na dotazy, příběhy z dlouholeté praxe paní lektorky a v neposlední řadě i individuálními konzultacemi.
Program pokračuje dalším tématem - klima třídního kolektivu a vztahy mezi žáky ve třídě. Pro žáky byly připraveny různé aktivity na zjištění situace ve třídě, žáci se rozhovořili o svých vztazích, o problémech dětí v jejich věku. Celému programu byl přítomen v roli pozorovatele třídní učitel.
Další přednášky a besedy „Právní vědomí a trestní odpovědnost“ byly určeny především žákům 8. a 9. ročníků základní školy.
Cílem programu bylo seznámit žáky s jejich zaručenými právy, povinnostmi a se základy trestní odpovědnosti, včetně právní úpravy vybraných případů nedovoleného jednání. Realizací uvedeného cíle došlo k prohloubení právního vědomí žáků 8. a 9. ročníků a zvýšení informovanosti zaměřené na prevenci výskytu patologických jevů. V programu si žáci vyzkoušeli formou testu svou úroveň právního vědomí, shlédli video na dané téma, seznámili se s příběhy z praxe lektora JUDr. Karla Kašpara, který jim také odpověděl na všechny dotazy.

Aktualizováno ( Sobota, 29 leden 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5060236
designed by www.madeyourweb.com