Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

7. třída ve středověku Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Interaktivní dějepisná exkurze do Mladé Boleslavi v úterý 18. ledna 2011.

Od venkovských sídel ke středověkým městům putovali žáci 7. třídy během svého výletu do středověku. Nyní už znají vše důležité, co by mohli při cestě strojem času do minulosti využít, aby zazářili svými znalostmi. Problémem už pro žádného z nich není sestavit vlastní knihu, a to dokonce včetně sešití vazby či vytvoření vlastního ex libris.

Dívky i chlapci se vyznají v částech rytířského oblečení, uživili by se jistě i jako mincmistři, neboť vlastní vyraženou minci má na památku úplně každý. Pokud by se náhodou nestali šlechtici, vazači knih či dokonce rytíři, mohli by se uplatnit jistě i v obchodě, neboť naměřit látku na lokty a palce či navážit plodiny podle lotů i liber zvládl každý s absolutní přesností.

Nejproblematičtějším se nakonec ukázalo zdobení kožených výrobků, protože překreslit při slabém osvětlení, které ve středověku nahrazovala svíčka, vzor na kožený výrobek a pak ho ještě dokonce tloukem zvýraznit je činnost neskutečně náročná na trpělivost, kterou ve 21. století už jen tak někdo nevlastní.

Aktualizováno ( Středa, 19 leden 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2009.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5062851
designed by www.madeyourweb.com