Menu Content/Inhalt
Hlavní stránka arrow Aktuality + foto arrow Archiv - šk.rok 2010/2011 arrow Jeden svět - Příběhy bezpráví

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Jeden svět - Příběhy bezpráví Tisk E-mail
Napsal Mgr. Hana Dusílková   

Úterý 23. 11. žáci 9.AB - beseda s pamětníky komunistického útlaku.

Deváté ročníky naší školy jsou již tradičně zapojovány do akcí "Příběhy bezpráví", v nichž se pomocí besedy s pamětníky a následné filmové projekce dozvídají mnohé zajímavosti z naší československé minulosti, které by jim možná zůstaly utajeny.
V letošním roce nás díky spolupráci s panem farářem Michalem Šimkem navštívili dokonce dva pamětníci, a to:
pan Zdeněk Klíbr, předseda okresní pobočky Konfederace politických vězňů v Mladé Boleslavi, který mimo jiné zorganizoval vyhození oblastní redakce Rudého práva v roce 1950 v Mladé Boleslavi, a také pan Miroslav Semilský, jež byl zatčen v 2. vlně "akce Kluky".
Oba hosté upravili své vypravování tak, aby bylo srozumitelné i naší patnáctileté mládeži, pro které je pojem komunismus zatím jen jedním z mnoha neznámých hesel. Byli jsme jim velmi vděční, že se odvážili mezi nás přijet, a to především díky tomu, že pro nás opět oživili své vzpomínky na nepopulární časy, na něž by si jistě mnohdy přáli zapomenout. Právě tyto vzpomínky jsou ovšem velmi důležité pro nastupující generaci, aby pochopila, že svoboda rozhodování, volnost pohybu a volba možností nemusí být vždy automatická.
Tímto bychom chtěli oběma pánům ještě jednou poděkovat za příjemnou besedu, která žákům opět o krůček přiblížila naši minulost.

Aktualizováno ( Úterý, 14 prosinec 2010 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5061033
designed by www.madeyourweb.com