Menu Content/Inhalt

Šk.rok 2019/2020

Změny obsahu

Ekopolis Tisk E-mail
Napsal Ing. Daniela Sobotková   

ZŠ Mšeno - pilotní škola hry Ekopolis

V pondělí 25.10. se žáci IX. B prostřednictvím lektorů firmy Scio seznámili s novou deskovou hrou, která má být součástí ekologické výchovy na školách. Seznámili jsme se s pravidly hry a hru jsme si zahráli v čtyřčlenných týmech. Většině se hra líbila a už se těšíme na další aktivity s ní spojené. Sada her a dalších materiálů k projektu k nám má dorazit po novém roce.

Cílem projektu je vytvořit atraktivní stolní didaktickou hru, která bude široce využitelná při výuce průřezového tématu environmentální výchova. Každý žák se ocitne v roli starosty, který postupně rozvíjí svoje městečko, a musí při tom vhodně skloubit ekonomická, sociální i ekologická hlediska. Součástí projektu budou jak podrobné metodiky a pracovní listy, které ulehčí učitelům práci, tak i atraktivní internetové rozhraní pro plnění úkolů navázaných na reálné prostředí, ve kterém žáci žijí.
Projekt je spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Pro tříleté období školních let 2009/10 - 2011/12 je přijat a realizován na celém území ČR (s výjimkou Prahy, kde podpora v rámci tohoto programu není možná). Díky financím ze strukturálních fondů EU je k dispozici všem zapojeným školám zcela ZDARMA. Další informace o projektu naleznete na stránkách www.ekopolis.cz

Koordinátor EVVO - Ing. Daniela Sobotková

Aktualizováno ( Středa, 09 únor 2011 )
 
< Předch.   Další >
A+ | A- | Reset

Ankety

Naše škola

2003.jpg

Počet přístupů od 1.1.2008

Přístupů: 5062852
designed by www.madeyourweb.com